|
|
Lån  


 
Annonce:


Danmarks ishockeylandshold er det nationale ishockeyhold i Danmark. Den nuværende landstræner er svenskeren Per Bckman der tog over efter Mike Sirant.

Danmark deltog første gang i VM i ishockey i 1949 i Sverige, hvor første kamp bød på en 47-0-nederlag til Canada - det største nederlag nogensinde. Resultatet betød, at Danmark sluttede på tiende- og dermed sidstepladsen. Frem til og med 1961 deltog Danmark ikke, men i 1962 deltog holdet ved B-VM. Siden har Danmark deltaget hvert år med undtagelse af 1965 og 1974.

I 1999 vandt Danmark for første gang B-rækken, hvilket dengang ikke betød direkte oprykning til A-gruppen. Danmark forblev derfor i B-rækken til 2002, hvor det igen blev til et B-mesterskab. Reglerne var dog nu lavet om, så Danmark rykkede op i A-gruppen.

Ved A-VM 2003 blev Danmark ikke spået mange chancer, da holdet var endt i gruppe med Rusland, Schweiz og USA. Danmark overraskede dog alt og alle ved at vinde første kamp med 5-2 over USA. I mellemrunden overraskede holdet igen ved at spille 2-2 mod de senere verdensmestre fra Canada.Information på sider:

Danmarks håndboldlandshold for damer - Danmarks håndboldlandshold for m&lig;nd - Sportsprodukter - Sportsudstyr - Danmarks ishockeylandshold - Sportsskade - Fodboldlandshold - Fodboldudstyr - Du er her: Landshold - Landshold -